Rize İl Müftülüğü ile Güneysu İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin destekleriyle inşası tamamlanan Güneysu Ortaköy Müderris Molla Ömer Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

2

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Çok güzel bir müessesenin açılışında bir aradayız. Bu şehir, Kur’an’a en fazla hizmet eden bir şehirdir. Cumhurbaşkanımız bu şehirdendir. Ülkemiz adına, milletimiz adına, ümmet adına, devlet adına yapmış olduğu hizmetleri için kendisine dua ediyoruz. Yine burada ilmiyle öne çıkan, ahlakın, maneviyatın, mukaddesatın yerleşmesi adına ömürlerini Kur’an’a hizmetle geçiren değerlerimizi hayırla yad ediyoruz. Bugün burada 33’üncü 4-6 yaş kursumuzu açıyor olmamız mutluluk verici bir şey. 4-6 yaş kursların ilki de yine Güneysu ilçemizde açılmıştı. 4-6 yaş kurslarımızı gelecek nesillerin inşa edilmesi adına önemli bir hizmet olarak görüyorum. Akleden, fikreden, emek veren, mesai harcayan, gayret gösteren, yardım eden herkesten Allah razı olsun. Müessesenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, burada uzun yıllar talebe yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

3

Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek ise gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında, "4-6 yaş Kur’an kursunun ilçeye kazandırılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir’ şuurunda bir gençlik yetişmesine vesile olmasını diliyorum." dedi.

9

İl Müftüsü Naci Çakmakçı da "Rizemiz, tarihin her safhasında yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etmiş bir ildir. Bugün burada ilimiz genelinde 33’üncü 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Ülke genelinde nüfusa oranla Türkiye'nin en fazla Kur’an kursunun olduğu, en fazla hafızın yetiştiği illeri arasında birinci sırayı alan Rize’de bugün itibarı ile 65 yatılı, 74 gündüzlü, 59 ihtiyaç odaklı kurs eğitim öğretime devam etmektedir. Bunun için Rabbimize hamd ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

4

Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı dua ve kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen kursun sınıfları gezilerek miniklerle hasbihal edildi ve hediyeler dağıtıldı.

1

Programa Vali Baydaş’ın yanı sıra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Güneysu İlçe Müftüsü Hasan Faruk Satıcı, Rize eski İl Müftüsü İsmail Yalçın, kurum müdürleri, siyasiler, öğrenci ve velileri katıldı.

7

8

5

6