SUNUŞ

Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçidir. Onun nübüvveti, bütün bir insanlık için karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olmuştur.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) doğumu, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden inşa etme ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır. Onun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlâkî örnekliği bütün insanlık için umut vaad etmeye devam etmektedir. Bu, kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir.

Yüce Allah’ın son peygamberine ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Ona tabi olmak, hemen her vesileyle kendimizi onun sünnetine ittiba ederek gözden geçirmeyi, hayatımızdaki eksiklikleri telâfi etmeyi ve yine onun çizdiği yol haritasına bağlı kalarak kendimizi inşa etmeyi zorunlu kılar. Kısaca, peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesine taşıyarak kendi dünyamıza katmak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu, insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın da yegâne yoludur.

Başkanlığımız, 1970 yılı Mevlid Kandili münasebetiyle Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) nezih hayatı ve güzel ahlâkı ile ilgili özet bilgilerin yer aldığı Diyanet Dergisi Özel Sayısını yayımlayarak halkımızın istifadesine sunmuştur. Dergide, ülkemizin yetiştirdiği güzide âlim ve mütefekkirlerimizin, Peygamber Efendimizle (s.a.s.) ilgili şiir, naat ve makaleleri yer almaktadır. Bu âlim ve mütefekkirlerimizin pek çoğu bugün ebediyete intikal etmiş bulunmaktadır. Hem büyüklerimize vefanın bir gereği olarak, hem de bu kıymetli derginin insanımızın istifadesine sunulması düşüncesiyle yayın hayatına yeniden kazandırdık. Bu vesileyle eserde emeği geçen başta dönemin Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan olmak üzere bütün büyüklerimize şükranlarımızı sunuyor; ahirete irtihal etmiş olanları rahmetle yâd ediyor; ber-hayat olanlara Cenab-ı Hak’tan sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Eserin yeniden yayınlanması sürecinde katkısı olanlara teşekkür ediyor; okuyucularımızın zihinlerinde ve gönül dünyalarında yeni ufuklar açmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Alemlere Rahmet Hz Muhammed Epub3