Ashâb-ı Suffe ne demektir? Ashâb-ı Suffe kimlerden oluşmaktaydı? Suffe ehli hangi ilimleri öğreniyorlardı?
Allah (cc), dilediği insanı ve milleti yüceltir. Bilgi, kişiyi şımartmamalıdır. Zira herkesten daha iyi bilen biri vardır.
Hz. Peygamber (sas), ashâbının sadece iman ya da ahlâk eğitimine ağırlık vermekle yetinmemiş, okuma yazma ve ilimle meşgul olma noktasında...
Bir Ayet: "...De ki: Ey Rabbim! İlmimi artır." (Tâhâ, 20/114)
Osmanlı Devleti’nde Batı kaynaklarına başvuran ilk müellif kimdir? Katip Çelebi'nin hayatı,Mirasını kitaplara harcayan Osmanlı düşünürü kimdir?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Son asırda İslam coğrafyasının inanç dünyasına yönelik ciddi müdahaleler yapılıyor.” dedi.
Bilgi nedir? İlim nedir? “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır?!” ne demektir? İlim ve...
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 06 Eylül 2024 tarihli ve "İlim ve Eğitim, Ahlakla Yücelir" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Eser, yaratılış ve gayeliliğe bir açıklama getirmeğe çalışırken, ne tek başına bilimin sınırları içinde kalarak pozitivist bir tutuma giriyor, ne...
Hz. Ali (ra)'nin hayatı, Hz. Ali (ra) kaçıncı halifedir? Hz. Ali (ra) kaç yıl halifelik yapmıştır?
Rabbimizi hakkıyla tanımak için gayret etmeliyiz. Rabbimiz dış görünüşümüze değil, kalplerimize bakar.
Müslüman, bilginin peşinden koşar, bilgisini hakikat uğrunda kullanır. Hakiki bilgi, kişiyi Allah’a (cc) yaklaştıran bilgidir.