Maalesef, algının gerçeğin önüne geçtiği bir dünyada yaşıyoruz. İnsanların kanaatlerini özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulan algılar belirliyor.
Sizinle ilgili oluşan algıyı değiştirmek günümüzün en önemli zorluklarından biri. Bir bilim adamı ‘’Ön yargıları değiştirmek atomu çatlatmaktan daha zor’’ der.
Mensubu olduğumuz teşkilatımız da bu algı önyargı probleminden fazlasıyla nasibini alıyor:
- 7 bin lira maaş alan imamlar.!!
- En fazla bütçeye sahip devlet kurumu.!!
- Her Cuma günü cami önlerinde toplanan milyarlar.!!
- Faize helal ve caiz diyen Diyanet.!!
-Kurslarda kötü muamele gören çocuklar.!! vs.
Öyle bir kesim var ki, ne anlatırsanız anlatın, ne yaparsanız yapın yukarıdaki klişe cümleler ya da benzerleriyle karşılık veriyorlar. Konuşmanız, söylenenlerin doğru olmadığını ispat etmeye çalışmanız anlamsız kalıyor.
Ülkemizin hemen her köşesinde, hatta dünyanın pek çok noktasında teşkilatımız mensupları tarafından yürütülen/ öncülük edilen hizmetler gerçekten takdiri hak ediyor. Elbette takdir yalnızca âlemlerin Rabbi katından olursa ebedi saadete vesile olur. Elbette bütün bu hizmetlerde sadece O’nun rızasını/hoşnutluğunu hedefleyerek gayret etmek gerekir. Ancak daha çok insanı rahmetle buluşturmak, efendimiz (as)’la tanıştırmak da dünyadaki en büyük hedeflerimizdendir. Bu hedefe ulaşabilmek için de yanlış algıları düzeltmek, önyargıları yıkmak gerekir.
Şimdi birebir iletişim zamanı:
Vazife yaptığımız bölgede haberdar olmadığımız bir yoksul, hasta, muhtaç kalmayıncaya kadar: halini-hatırını sormadığımız, derdine derman aradığımız tek bir fert kalmayıncaya kadar koşturma zamanı. Camiye gelsin ya da gelmesin, Kuran Kursuna devam etsin ya da etmesin herkese ulaşma zamanı. Selamı yayma zamanı. Efendimiz (as)’ın tavsiyesini aşkla hayata geçirme zamanı. “Yaptığınız takdirde birbirimizi sevmenize vesile olacak şeyi söyleyeyim mi? Selamı yayınız’’ buyurmuştu.
Selam ve sevgi dili güçlenip yayıldıkça, olumsuz algılar değişecek, önyargılar yıkılacak inşallah.